Squashová a badmintonová akademie

Nevíte jak sportovně zabavit své děti?

Chci vědět více

REPORT SQUASH – CZECH JUNIOR OPEN 2020

Foto z turnaje ZDE
Video sestřih turnaje ZDE
Video záznam finálového zápas Tereza Široká vs Klara Møller (DEN) ZDE

Celkové výsledky:

G 13    Marie Kňazovčíková    19. místo
G 13    Jana Brodová               22. místo
G 13    Nikol Kubíčková           20. místo
G 15    Klára Nováková           17. místo
G 17    Marie Kubíková            24. místo
G 17    Vendula Boháčová      18. místo
G 19    Tereza Široká                2. místo
G 19    Barbora Brodová         18. místo

B 13     Daniel Stypa                 20. místo
B 15     Adam Škrobánek         40. místo
B 17     Jakub Gogol                 6. místo
B 17     Alex Kelar                     27. místo
B 17     Matyáš Hrubý               43. místo


G 13 Marie Kňazovčíková        19. místo
Marie Kňazovčíková  vs Dora Zeric CRO (9/16)          0:3    (5:11, 7:11, 12:14)
Marie Kňazovčíková  vs bye                                        3:0   (11:0, 11:0, 11:0)
Marie Kňazovčíková  vs bye                                        3:0  (11:0, 11:0, 11:0)
Marie Kňazovčíková vs Anna Musikhina RUS (9/16) 2:3 (8:11,13:15,11:7,14:12,7:11)
Marie Kňazovčíková  vs Nikol Kubíčková CZE           3:2 (11:6, 12:14, 13:11, 11:6)

Nervozitu na Maru jsem poznala podle toho, že před zápasem za mnou přišla asi 4x upozornit na cokoli kolem času, soupeřky, kurtu…takže jsem se fakt zvedla a šla za ní :-). Soupeřka hrála pomalejší míče, ale docela hezky dozadu, vyšší dropy a měla i volnější tempo. Jinými slovy byla hratelná :-). Maru se první dva setíky srovnávala s nervozitkou, ale i přesto dávala do setů vše. Skvělý příjem podání hrála María. V posledním setu už hlava zvládala takticky přemýšlet a vymyslela skvělé herní situace a na konci jen kousíček štěstíčka a pár BH lajn :-). Nicméně skvělý první zápas na mezinárodním turnaji, vyrovnaný souboj. Maru z něj může mít vážně skvělý pocit.
Zápas s ruskou byl zápas s velkým “Z“. Mája dřela jak za mlada! Obě hráčky nedaly žádnou výměnu zadarmo. Bodíky se přelévaly z jedné strany na druhou. Ruská trenérka „řvala“ na Annu, proč nedrží Máju na bekhendu! Jenže paní trenérka asi nevěděla, že měl Karlos z ruštiny na základce jedničku. 🙂 Mája si bekhend parádně hlídala, dokonce ho občas hrála i rychle! 🙂 Sem tam se povedl drop, který nešel na středovou podávací čáru, ale parádně nízko. O forhendu není co říct, byl božský. A asi nejvíc si zaslouží pochvalu Májiny nohy. Ne proto, že za pár let se budou klukům líbit, ale proto, že nešetřila pohybem a lítala jak gazela. Zápas měl jedinou kaňku, že nakonec prohrála. Každá porážka sice bolí, ale taková vlastně hřeje. Super zápas Mařeno, vlastně Maruno. A jeden moment bych zařadil jako úder turnaje, víš který?Tak to si necháme jako malé tajemství, jo? :-):-):-)
V posledním zápase šly vidět Maruščiny zkušenosti, které získala ze zápasu s Ruskou. Dropy a cross dropy ze středu kurtu byly Maruščina specialitka, ale ta se dařila obzvlášť, když Niki hrála do přední části kurtu. Nikita byla však taky nastavená na bojovném režimu s klidnou hlavou, a když se super naštvala, tak udržela Maru v zadních rozích a výměny byly ve prospěch Nikči. O kousek více chybovala dnes Nikita, ale obě měly ze zápasu dobrý, férový pocit. Šlo nádherně vidět, že se holky docela dobře znají, takže si vzájemně četly hru a vymýšlely co nejpodlejší navazující údery a pastičky na kamojdu :-). Vše ale ve skvělém přátelském, ale dravém duchu s hlavami nahoře. Skvělý zápas holky :-).

G 13 Nikol Kubíčková      20. místo
Nikol Kubíčková          vs    Maja Maziuk POL (9/16)     0:3 (5:11, 1:11, 1:11)
Nikol Kubíčková          vs    bye                                      3:0 (11:0, 11:0, 11:0)
Nikol Kubíčková          vs    Stela Davies CZE (9/16)     3:0 (11:4, 11:3, 11:8)
Nikol Kubíčková          vs    Anna Plzáková CZE (9/16) 0:3 (7:11, 12:14, 7:11)
Nikol Kubíčková          vs    Marie Kňazovčíková CZE   1:3  (6:11, 14:12, 11:13, 6:11)

Taaak tuhle soupeřku v prvním kole….uuuuuf….vše ujasnil komentář Maru, když viděl od soupeřky BH cross z přední části kurt: ,,Ty vole!´´ (Promiň Maru :-D). Slušná ranařka 🙂. Nicméně i ranařky dělají chyby, když se hraje přesně a s odhodláním. Nikita se trápila docela se sebevědomím na kurtu. Potřebujeme v takových chvílích potvoru Niki. Nemyslím, že to byl projetý zápas, i když bodově by to tak mohlo působit. Niki zvládala vracet velmi těžké a rychlé míče, drze tlačila soupeřku do dropů a i soupeřka občas udělala pod tlakem chybu. Poslední set byl nejlepší. Nikča se pokoušela nastavit hlavu na vražedné tempo a konečně se přestala dívat méně na mě, co si o tom myslím a soustředila se na zápas. Niki mohla hrát určitě lépe, ale na to se zřejmě moc necítila. Velmi těžký první zápas to byl.
Zápas se Stelčou byl fajn, Niki měla čas hrát příjemně takticky, takže zkoušela střídat přední a zadní část kurtu. V posledním setu hrála trochu volněji a Stelča dokázala údery rozpoznat snadněji a zlvádla tak na Niki i zatlačit, ale Niki si set v pořádku pohlídala.
Zápas s velice houževnatou Aničkou. Krásný zápas, kde chybělo malinko, aby zápas skončil výsledkově opačně. Spoustu míčů Niki zahrála parádně, ale přestala hrát v domnění, že to Anička nestihne, jenže tato malá motorová myš z Teplic to většinou nějak vyškrábla a tím Nikču překvapila. Pravděpodobně to byly bodíky, které nám chyběly k vítězství. Hlavně druhý set byl škoda, že se nepodařil získat, protože jsme měli i setball. Super hra, musíme se jen naučit více rvát až do konce.
V posledním zápase šly vidět Maruščiny zkušenosti, které získala ze zápasu s Ruskou. Dropy a cross dropy ze středu kurtu byly Maruščina specialitka, ale ta se dařila obzvlášť, když Niki hrála do přední části kurtu. Nikita byla však taky nastavená na bojovném režimu s klidnou hlavou, a když se super naštvala, tak udržela Maru v zadních rozích a výměny byly ve prospěch Nikči. O kousek více chybovala dnes Nikita, ale obě měly ze zápasu dobrý, férový pocit. Šlo nádherně vidět, že se holky docela dobře znají, takže si vzájemně četly hru a vymýšlely co nejpodlejší navazující údery a pastičky na kamojdu 🙂. Vše ale ve skvělém přátelském, ale dravém duchu s hlavami nahoře. Skvělý zápas holky 🙂.

G 13 Jana Brodová    22. místo
Jana Brodová              vs    Zuzanna Góra POL (9/16)    0:3 (10:12, 6:11, 8:11)
Jana Brodová              vs    Anna Plzáková CZE (9/16)   0:3 (3:11, 9:11, 7:11)
Jana Brodová              vs    Stela Davies CZE (9/16)       3:0 (11:4, 11:5, 11:4)
Jana Brodová              vs    Denisa Otáhalová CZE         1:3 (11:9, 7:11, 7:11, 11:13)

Nádhera Janica, brilantní první zápas. Hratelná soupeřka o tom žádná. Janča klasika nervozitka v celém těle 🙂. Že my si holky a Češky tak málo věříme, tomu vážně nerozumím. Při pití si tím třepotem v ruce málem vylila celé pití 🙂. Hlavně kliiiiiid Janica, protože jsi bojovala jako lev. Do všech míčů si šla úplně naplno, někdy víc než bylo třeba. Kromě pár boastů, skvělá volba úderů. Nedala jsi ovládat klasickými chybami, ve smyslu crosů kolem soupeřky, ale tlačila sis ji po stěnách do lajn, vymýšlela jsi taktické dropy, volejů ses bála jen malinko 🙂. Opravdu nádherný zápas. Škoda chybiček v koncovkách setů. Můžeš na sebe být rozhodně hrdá bejbe. Od loňského roku, skvělý a rychlý progres 🙂.
Zápas s Aničkou byl velmi těžký. Anička byla skvěle nastartovaná a nohama připravená udělat na kurtu cokoli pro vítězství. Ač spolu hrají už po několikáté, tak atmosféra mezinárodního turnaje zvyšuje adrenalin sám o sobě. Janča po prvním setu chodila se sklopenější hlavou, ale po poradě se dokázala hlavou zvednout a na Aničku zatlačit a udržet super výměny i vyrovnané skóre v setech. Nicméně Anička byla dnes dravější a odhodlanější a trpělivě čekala na kratší míč od Janči, ze kterého mohla zaútočit. Snad budeme mít možnost výsledek otočit na republice 🙂.
Se Stelou se potkávají pravidelně na českých juniorských turnajích, ale ještě nikdy proti sobě nehrály. Janina byla před zápasem malinko vyklepaná, ale prvním výtečně zahraným míčem nervozita trošičku opadla. No vlastně neopadla. O každé pauze mezi sety, když pila vodu, tak se její láhev třepala, jako by bylo zemětřesení! 🙂Neuvěřitelné, přesto, že měla zápas ve svých rukou. Janča hrála velice rychle a razantně. Dokonce se odhodlala zahrát také nějaký dropík! Snažící se soupeřka párkrát překvapila, ale na naši bojovně naladěnou Janinu to bylo málo.
V posledním zápasu s Denčou super nahecovanost a bojovnost o každý míč. Vždy ke konci setů rožky lítaly skvěle, ale nedařilo se udržet výměnu v rožcích po celou dobu, a tak měla Denča fajn příležitosti zakončit vepředu. Janča ale hodně velmi těžkých míčů vybírala. Obě holky za 4 dny zápasů takticky i herně dospěly a vybíraly míče, které se běžně vybírat ne vždy dařilo. Škoda trošku v posledním setíku, který šlo vyhrát, ale vstoupil do hry i vyšší tlak a spolu s ním i nějaký ten outík z podání a nervy měla v tu chvíli o kapánek pevnější Denča J. Nicméně nechytatelný BH volej drop byla Jančina specialitka v tomto zápasu 🙂.

G 15 Klára Nováková       17. místo
Klára Nováková     vs    Jagoda Góra (POL)              1:3  (3:11, 4:11, 11:7, 8:11)
Klára Nováková     vs    Norina Malbasic SUI (9/16)  3:2  (8:11, 6:11, 11:3, 11:9, 11:9)
Klára Nováková     vs    Marilena Krobot (AUT)         3:0  (11:7, 11:3, 11:4)
Klára Nováková     vs    Luce Marusic (CRO)             3:0  (11:5, 11:6, 11:2)

První zápas souboj ranařek. Klárka byla neskutečně nahecovaná, koncentrovaná. Mezi sety skvělé racionální uvažování s malilinko slzičkami. Takhle inteligenčně nastavená ses mi moc líbila. První set rozkoukávají a jen o příjmu podání v podstatě a potom už jsme na to trochu káply. Vítězný set byl naprosto bezchybný – délka vynikající, útok z přední části vynikající a tvoje nohy famózní. Slovy od Solni: ,,Žere podlahu 🙂.´´. Vybírala jsi všechny ty její killshoty, a proto byl ten set tvůj holka. Jen se u ní nesměla udělat žádná chybka a ta bohužel přišla v ostatních setech dříve od tebe.
UUUUF…náročnější se takhle na večer namotivovat. Psychicky i fyzicky už byla Klárka zřejmě vyčerpaná z prvního zápasu, kde se velmi vysílala. V tomto zápasu hrála o něco pomalejší a vyšší squash. Mezi výměnami se holky vydýchávaly, jak mohly, a bylo otázkou, které se kousne víc. Pár špatných rozhodnutí od rozhodčích víc ve prospěch soupeřky, ale taky jsme z toho vytěžily🙂. Nakonec v pátém setu z prohry 7:2 otočila Klarinečka na 10:9 a tadááá lovely cross kill shot a radostné vítězství.
Zápas s Rakušankou byl vyrovnaný pouze v prvním setu. Koncovka byla malinko nervózní, ale naštěstí vítězná. Tento okamžik Klárku uklidnil a o vítězce bylo od této chvíle jasno. Rychlá hra dělala soupeřce veliké problémy, z toho pramenily chyby. Tyto Klárka s přehledem využívala. Dokonce jsme zahráli asi tři vítězné dropy! To je neuvěřitelné číslo u Klárky Poslední zápas pohoda jahoda, Stačilo nepodcenit a držet aspoň malinko pod tlakem bylo to 🙂. Celý tenhle turnaj ses psychicky skvěle ovládala a kontrolovala, i mezi sety jsi byla perfektní. Šlo vidět, že ti na tomhle turnaji záleželo a dala jsi do něj vše. Zapamatuj si ten první zápas, tam jsi makala naprosto neuvěřitelně. Skvělá práce.

G 17 Marie Kubíková       24. místo
Marie Kubíková   vs    Viktoria Schweighofer AUT (9/16) 1:3  (4:11, 4:11, 11:9, 12:14)
Marie Kubíková   vs    bye                                                  3:0  (11:0, 11:0, 11:0)
Marie Kubíková   vs    Viktoria Sudan (CRO)                      0:3  (0:11, 5:11, 4:11)
Marie Kubíková   vs    Yasmin Ghini (ITA)                          0:3  (3:11, 10:12, 7:11)
Marie Kubíková   vs    Maxine Von Der Heyden (GER)      0:3  (6:11, 8:11, 10:12)

To jsou nervy :-D. Vím, že to budeš nadávat, když si to budeš číst, ale ani moje babička není tak nervózní jako ty ;-). První set tak trochu na houbeles co :-D. Dalším setem nervozita začala trochu opadat a míčky už občas doletěl za půlku a nohy se i rozběhly správným směrem. Po druhém setu jsem dostala strašně seřváno, že nervózní přece vůbec není ;-), nicméně i přesto jsme si byly vědomy, že první dva sety nic moc a je třeba zabrat ve třetím s maximální koncentrací, což se skvěle vydařilo a set byl tvůj Majino 🙂. Super, délka, soustředěnost na nohy a doběhnutí míče skvělá, chytrá a uvážlivá hlava jen s mírnými výkyvy 🙂. V posledním setu super výkon, ale ten tlak na konci, kdy byla cítit možnost výhry byl tak náročný, že se obě holky v podstatě samy vyházely auty, ale i tak přišla naprosto nádherná a srdceryvná reakce po ukončeném zápasu. Bylo to trochu bláznivé asi, ale ta koncentrace slz, nadšení z extrémního překonání se, červený obličej z obrovského přívalu všech emocí dohromady bylo vážně kouzelné 🙂.
Zápasy od Máji jsou v prvním setu skoro vždycky stejné. Soupeřkám ho prostě daruje. Začíná hrát až od druhého setu. S Viktorii to bylo sice těžké, ale ne neřešitelné. Výměny nebyly dlouhé, ale o to drtivější z obou stran. Pro nás bohužel více chybiček udělala Majuna, malinko ji v tomto zápase zradila délka úderů.
Hlavně krosy byly na ho… ubelec.
S Italkou byl opět standardní první set. 🙂 Pohoda pro soupeřku. Škoda nevyužitého setbolu v setu druhém. Štěstíčko se přiklonilo na stranu soupeřky. Třetí set byl takový divný. Mája hrála a soupeřka měla body. No prostě pech.
Na poslední zápas turnaje byla Mája pořád při chuti a nastartovaná, což obdivuju. Soustředění pět na vysokém levelu. Soupeřka měla o něco jistější ruku, takže při chybičce hned zakončovala. Mája se od druhého setu dostala do hry a vždy několik míčů vzadu udržela, ale nešly všechny úplně, jak si představovala a udělala chybičku o něco dříve než soupeřka. Věřili jsme, že by to Mája mohla urvat na bojovnost, které měla hodně, ale soupeřčina ruka to nedovolila. Příště si na ní snad smlsneme lépe.

G 17 Vendula Boháčová  18. místo
Vendula Boháčová vs Manca Demšar SLO (5/8)        1:3  (8:11, 3:11, 11:5, 6:11)
Vendula Boháčová vs  Diana Rinaldi ITA                     3:0  (11:1, 11:1, 11:7)
Vendula Boháčová vs  Maxine Von Der Heyden GER 3:0  (11:4, 11:3, 11:4)
Vendula Boháčová vs  Maria Ugolini ITA                  3:2 (11:2, 11:4, 8:11, 7:11, 11:5)
Vendula Boháčová vs  Stella Kaufman SUI (5/8)      3:2  (11:2, 11:4, 8:11, 7:11, 11:5)

Těžký první soupeř, ale jakmile jsme zjistili, že to jde, tak začalo točo. Škoda, že utekla koncovka prvního setu. Druhý set raději vymažeme, Venda sama zhodnotila, že to byl děs. Patřičně ji to nabudilo, třetí byl luxusní, soupeřka nevěděla kam dřív skočit. Škoda, že toto tempo a přesnost nevydržela v setu čtvrtém, drobné chybičky soupeřka potrestala a zápas získala pro sebe.
Poslední zápas dne easy peasy, takže jsem mohla aspoň natočit video :-D. V posledním setu se jen Vendy tolik nechtělo, tak soupeřka něco málo zvládla urvat, ale nijak dramaticky bych to neviděla 🙂.
Zápas s Maxine odehrála Venda ve velkém stylu, míče šly povětšinou tam, kam měly, nebylo pochyb, kdo je královnou kurtu. Razance a přesnost dělaly německé soupeřce největší starosti. Jediné co zápasu malinko chybělo, bylo málo odvahy hrát také dropíky. A slovíčko, že si na ně moc nevěřím, mě prostě nezajímá Vendulinko. Když řeknu, že je hrát zkusíš, tak je prostě zkusíš a basta! 🙂 Tak snad příště.
V dalším utkání nás čekala Maria z Itálie. První dva sety byly skoro bez chyby s prstem v nosu. Italka se vůbec nechovala jako temperamentní „Italka“, ale spíše jako puťka z dědiny. Vypadalo to na rychlý výprask a hurá jdeme na večeři! Jenže to co se dělo třetí a čtvrtý set nechápu do teď, Vendu asi něco rozladilo. Italka se chytla a další dva sety vyhrála. Pauza před pátým setem byla FAJNÁ! Naštěstí Venda pochopila, že by byla škoda dobře rozehrané utkání odevzdat soupeřce, našla v sobě opět chuť bojovat. Přesto, že údery nebyly žádná hitparáda, podařilo se zápas nakonec získat.
V posledním zápase se Stellou byly začátky setů skvělé a potom jako bychom se zalekli toho, že nám to tak hezky jde, soupeřka se bodově dotáhla a tie breaky nám dnes nešly. Škodík, chce to udržet svůj standard na kurtu. Holt přechod do starší kategorie je vždy náročný. Ale neboj, Vendulko, to zvládneš.

G 19 Tereza Široká    2. místo
Tereza Široká         vs    Lotti Taylor-French ITA   3:2  (9:11, 11:9, 11:6, 8:11, 115)
Tereza Široká         vs    Klára Köhlerová SVK      3:0  (11:6, 11:4, 11:8)
Tereza Široká         vs    Virginie Gustin BEL         3:0  (11:8, 11:9, 11:8)
Tereza Široká         vs    Klara Møller DEN            2:3  (5:11, 11:6, 12:10, 9:11, 11:13)

První zápas s velice nepříjemnou Italkou Lotti. Před zápasem jsme se připravovali na dlouhé a trpělivé výměny. Lotti je velmi razantní v přední části kurtu a bojuje o každý míč. Terka dobře začala tlačit na soupeřčin forehand, a to se ukázalo jako dobrý tah a drama zvládla vítězně.
Ve čtvrtfinále na Terku čekala mladá známá Klára. Terka s Klárou už delší dobu nehrála, věděli jsme, že je nebezpečná. Terka, ale dnes byla plně zkoncentrovaná a zápas měla pod kontrolou.
V semifinále jsme měli nečekanou soupeřku, poté, co nasazená jednička turnaje pro nemoc odstoupila. Terka zvládla utkání skvěle. V každém setu slabší začátek, nechala soupeřku namlsat, aby potom šňůrou bodů získala set pro sebe ;-). Nádherné finále. Vyhrát může jen jeden. Ale opravdu jsem nadšený bojovností a squashem, který Terka ve finále předvedla. Jednička s dvěma a půl hvězdičkami.

 

G 19 Barbora Brodová     18. místo
Barbora Brodová     vs    Katie Jones WAL             1:3  (11:9, 6:11, 9:11, 3:11)
Barbora Brodová     vs    Laura-Lisa Lilleleht EST   3:0  (11:0, 11:0, 11:2)
Barbora Brodová     vs    Giulia Semprini ITA          1:3  (11:5, 7:11, 6:11, 9:11)
Barbora Brodová     vs    Tereza Šlehoferová CZE 2:3  (11:13, 5:11, 11:5, 11:4, 6:11)

První zápas byla kvalifikace o postup do hlavní soutěže. Barča dobře začala a ujala se vedení 1:0. Ve druhém setu začala soupeřka útočit téměř z každého míče, a to dělalo Baru problémy a bylo srovnáno. Problémy nám dělaly údery, které hrála soupeřka zápěstím a špatně jsme to četli. Navíc se na raketu začala vkrádat nervozita a už jsme se nedostali zpátky do hry. Nevadí, kariéra nekončí ;-).
A hned ve druhém zápase si Baru spravila náladu :-).
V dalším zápase skupiny o 16. místo Baru nastoupila proti Italce. Připadá mi, že bychom neměli vyhrávat první set. Protože potom je nám soupeřek líto a polevíme v nasazení a soupeřky se dostanou do zápasu. Nebo se pletu Bar…. (schválně co jsem chtěl napsat 🙂 ).
Poslední zápas nás utvrdil v tom, že hrát umíme, jsme na správné cestě a když tomu začneme o trošku více věřit a probudíme v sobě šelmu a instinkt zabijáka, tak to bude šupa.

B 13 Daniel Stypa      20. místo
Daniel Stypa       vs    Nick Greter SUI (9/16)            0:3  (9:11, 10:12, 3:11)
Daniel Stypa      vs    Tobia Semprini ITA                3:0  (11:7, 11:6, 11:2)
Daniel Stypa      vs    Thomas Cimarelli ITA             3:0  (11:2, 11:7, 11:3)
Daniel Stypa      vs    Wadim Psiola SUI (9/16)        0:3  (6:11, 10:12, 7:11)
Daniel Stypa      vs    Simone De Bartolomeo ITA   2:3  (11:4, 8:11, 11:5, 7:11, 10:12)

Dan měl za soupeře hráče Švýcarska a Itálie. Jelikož je sám horkokrevný ITAL žijící v Markvartovicích, tak si dovedete představit jeho zápasy. Byly většinou plné emocí z obou stran. Naštěstí těch sportovních. 🙂
První zápas s Nickem byl naprosto vyrovnaný. Nebyl vidět rozdíl, že byl soupeř nasazeným hráčem. Ve dvou setech malinko smůly v koncovkách, až ve třetím soupeř na začátku bodově odskočil a bylo po zápase.
Druhý a třetí zápas měl Dan ve svých rukou, hrál přesně a zaslouženě bodoval. Samozřejmě občas chyboval, ale méně než jeho soupeři. S Wadimem to byl i přes porážku velice koukatelný zápas. Škoda, že dostal v půli prvního setu od soupeře „sekyru“ do břicha, do té doby jsme měli více ze hry a vedli. Od tohoto momentu Dan nebyl a set prohrál. Nedivím se mu, bylo to určitě nepříjemné. Naštěstí se o pauze uklidnil a šel do boje. Ve druhém setu měl setball, který nevyužil a set šel za soupeřem. Ve třetím už chybělo více klidu. Poslední zápas byl třešničkou jeho turnaje. Ital, který byl neuvěřitelně razantní na svůj věk, byl velice překvapený v prvním setu, že se mu míče vrací zpět. Stypmen neuvěřitelně dřel a dřina se vyplácela. Každý bod, každého setu stál za to. V pátém Dan nevyužil setball a razantní soupeř tento parádní zápas nakonec urval pro Itálii. Díky kámo za celý turnaj, nic si nezapomněl na hotelu, všude byl včas, na squash se dalo dívat. No prostě PAJJJÁDA!

B 15 Adam Škrobánek     40. místo
Adam Škrobánek   vs    Tristan Snodgrass IRL (17/32)   0:3  (7:11, 3:11, 2:11)
Adam Škrobánek   vs    Dominik Mozer POL              2:3(11:2,10:12,10:12,11:6,9:11)
Adam Škrobánek   vs    Tomáš Holinka CZE (17/32)       1:3  (6:11, 8:11, 11:3, 13:15)
Adam Škrobánek   vs    Mikuláš Janda CZE                     3:1  (9:11, 11:6, 11:7, 11:9)
Adam Škrobánek   vs    Leandro Mannhart SUI               3:1  (3:11, 11:7, 11:6, 11:5)

Druhý mezinárodní turnaj.
V prvním zápase se soupeřem z Irska jsme se malinko připo….. 🙂 Začátek zápasu byl z obou stran malinko nervózní, bohužel koncovka prvního patřila soupeři. Od druhého setu to moc nešlo, přesto, že soupeř nebyl až tak lepší, jak ukazuje výsledek. Ve druhém zápase to bylo pravé maso. Doufáme, že nebudeme do budoucna potřebovat u Áďových zápasů prášky na tlak a srdíčko! Toto se totiž nestalo poprvé!
Jdeme k dalšímu zápasu. Adámos ty jsi ďábel :-D. Kámo, to nejde, že vedeš 2x 10:8 a 10:7 a pak to necháš soupeři vyhrát 12:10. Víme, že jsi hodný kluk, ale pojď to ukázat jindy a jinak! První set pohoda, soupeř si to vyházel. Aďas skvělá kontrola. Od druhého setu nás nasazení soupeře trošku překvapilo a pár zbytečných chyb určilo směr zápasu. A to bylo DRAMA! Čtvrtý set 11:6 byl královským. Tlak na soupeře, na bekhendu skvělá délka úderů, nízké a rychlé dropy. Rozhodující set byla loterie, ve které nakonec slavil soupeř a nejtěsnějším rozdílem zvítězil.
Zápas s Tomášem bychom z turnaje vymazali. Dva sety bez boje, Áďa se rozhodl spěchat se zakončením. Karlos této hře říká „RUSKÁ RULETA“. Bohužel náš střelec neměl ostré náboje. Brrrrr! Tak jsme po druhém setu malinko zvedli hlásek a vida, najednou soupeř nevěděl, co má hrát. Pohodový set a zaslouženě pro Adama. Veliká chyba, že v tom tempu nepokračoval dál. Čtvrtý set byl tahání až do konce. Pár setbolů jsme nevyužili a zápas darovali Tomáši.
S Mikulášem jsme měli nevyřízené účty, na posledním turnaji Adama porazil. Tentokrát jsme mu to vrátili.
Poslední zápas s Leandrem, který byl sice o hlavu menší, ale velice šikovný to po prvním setu vypadalo na ručník. Naštěstí jsme faktor stresík překonali a v dalších setech kurt ovládli. Pěkný a vítězný zápas na konec.
Fešáku, chápu, že, stresík je stresík! Vždycky bude, ale musíme se ho naučit ovládat, YES?
Určitě pro tebe super zkušenost si zahrát a vidět výborné evropské (světové) juniory.

B 17 Jakub Gogol       6.místo
Jakub Gogol      vs    Matvey TimooschukUKR  3:0  (11:1, 11:3, 11:4)
Jakub Gogol      vs    Antooine Allard BEL         3:2  (12:10, 9:11, 11:5, 8:11, 11:9)
Jakub Gogol      vs    Rowan Damming NED     1:3  (6:11, 3:11, 11:6, 5:11)
Jakub Gogol      vs    Noah Schroeder FRA       3:2  (11:9, 6:11, 6:11, 11:5, 14:12)
Jakub Gogol      vs    Laszlo Godde FRA            2:3  (13:11, 5:11, 7:11, 11:8, 8:11)

Dopolední páteční zápas dobrý na rozehrání. Kuba si našel svůj rytmus a soupeře k ničemu nepustil. Zápas o postup do čtvrtfinále bylo iné kaféé. Chyběla uvolněnost a moc jsme chtěli. Z toho pramenila určitá svázanost a hra byla trochu křečovitá. I když se Kuba snažil přesvědčit trenéra, že nemá délku a nic mu nejde a naopak soupeř má délku a jde mu všechno, výsledek vypovídá o tom, že i Kuba měl délku a uměl zakončit :-).
Čtvrtfinále proti nasazené jedničce. Rozhodně na Rowana herně máme. Jen se musíme uklidnit. Už jsme přišli na to, že gumovým míčkem plechový tin nerozbijeme, teď máme před sebou ještě poznání, že čistá mysl bude přinášet čisté nicky nebo aspoň přesné míčky :-).
V plate už se hraje pro diváky a na nervy trenérům a fanoušků. Tři matchbally se řeší do tinu a potom se na pohodu vyhrává v tiebreaku 14:12 :-).
Utkáni o konečné páté místo byl takový hračičkový. Hrálo se převážně v přední části kurtu a to vyhovovalo o něco více soupeři. Šesté místo na super sérii je kvalitní a počítá se ;-).

B 17 Alex Kelar          27.místo
Alex Kelar           vs    Nicholas Blagg NZL         3:0    (11:7, 11:6, 11:7)
Alex Kelar           vs    Makar Esim RUS             0:3    (4:11, 6:11, 1:11)
Alex Kelar           vs    Piotr Szymaczek POL      2:3    (15:13, 8:11, 6:11 11:6, 10:12)
Alex Kelar           vs    Tobiasz Krawczyk POL    3:0    (12:10, 12:10, 11:7)
Alex Kelar           vs    Matvey Timoschuk UKR  3:0    (17:15, 11:8, 11:9)

Alex se po kratší pauze vrací zpět do turnajového kolotoče. První zápase měl houževnatého soupeře, ale Alex byl technicky lepší, a to se projevilo.
Druhý zápas a tady jsem s hodnocením v koncích. Soupeř byl lepší, ale výkon Alexe vypadal, jako kdyby fyzicky nemohl, což by se po pauze dalo pochopit. Alex ovšem tvrdil, že může. Říkal, že může, hrál jako když nemůže nevím, kdo pomůže ;-).
Třetí zápas proti Piotrovi. Piotr Alexe zatím vždy porazil 3:0. Teď bitva jako hrom. Ano 10:12 v pátém mrzí, ale s výkonem může být Alex spokojen.
V dalším zápase opět Polský soupeř. Alex se snažil soupeře překvapovat, většinou překvapil sám sebe, takže o překvapení nebyla nouze :-). Ale uhrál si to.
I v posledním zápase nebyl Alex v obvyklé pohodě. Trápil se trápil, až se k vítězství protrápil. To že jsi přešel do starší kategorie není důvod k žádné panice kámo.

B 17 Matyáš Hrubý   43.místo
Matyáš Hrubý         vs    Vid Jurkovič CRO              0:3    (8:11, 8:11, 8:11)
Matyáš Hrubý         vs    Arthur Talbert FRA            0:3    (0:11, 9:11, 9:11)
Matyáš Hrubý         vs    Pablo Roko Medija CRO   0:3    (5:11, 8:11, 11:8, 6:11)
Matyáš Hrubý         vs    Joshua Kelly IRL               3:2    (11:5, 9:11, 11:7, 8:11, 11:8)

Jak bych popsal první dva zápasy…Nervózní, nervózní, nervózní, stres, nervózní a když už začneme hrát, tak přijde Matyho, já už nemůžu 🙂 Čeká nás ještě dost práce.
Zápas s Pablem byl Matyho typický. Velká šou, kde nechybí spousta výborných výměn, mnoho bojovnosti, samozřejmě také „pár“ míčů na ho…ubelec, pár rybiček také bylo a hezké holky, které se na našeho donchuana koukají, jsou samozřejmostí. Možná, že ho to malinko znervózňuje (svazuje), ale s tím se musí naučit žít. V prvním setu se Maty vyházel, soupeř nechyboval, od druhého setu byl zápas poměrně vyrovnaný. Třetí set byl nejpovedenější, ne proto, že ho Maty vyhrál, ale herně byl opravdu s minimem chyb. Bohužel jeden set k vítězství nestačí. Celkově byl Pablo přeci jen jistější a souboj vyhrál.
Maty nepůsobil v posledním zápase ze začátku příliš namotivovaně, ale jen co si přičuchl k možnosti vyhrát, začala se motivace zvyšovat a s ní i přesnost v zadní části, razantnější míče a počet útočnějších míčů z voleje. Nejvíc se motivace nastartovala po setu 8:11, kde dostal Maty raketou do malého Matyho :-D. Set už vyhrát moc nešlo, ale v posledním to Maty skvěle vracel a zrychloval soupeři hru, jak jen to šlo a výsledek byl skvěle vidět, protože za stavu 10:7 klukům praskl míček, měl to být bod pro soupeře, ale let je let :-D. Takže zahřát míček, matchball pro Matyho a hned z příjmu krásný za tělem zahraný zabitý drop shot se slušnou dávkou štěstí 😀

Děkujeme bando, byl to emoční a sportovní maze, ale bylo to boží, squashi zdar.

Klára Mihulová & Karel Wanke & Jan Mutina

 

FAJNE
FAJNE
Ostrava
Ostrava
Moravskoslezský kraj
Moravskoslezský kraj

Kreativní vouchery OSTRAVA SQUASH KLUB z.s. reg. c. 038000219
Kreativní vouchery OSTRAVA BADMINTON KLUB z.s. reg c. 0380000739